Palvelut

YES Pohjanmaa auttaa opettajia kasvattamaan menestyviä nuoria tarjoamalla seuraavia yrittäjyyskasvatuksen palveluja

  • valmennukset
  • tukea opetussuunnitelman toteuttamiseen
  • materiaalit ja mallit
  • koulu-yritysyhteistyö
  • Nuori yrittäjyys aluepalvelut, tukena NY-ohjelmien käyttöönottamisessa

Valmennukset

Nuoren tulevaisuuteen ja työelämään valmentaminen kuuluu jokaiselle opettajalle. Tarjoamme opettajille valmennuksia jotka antavat valmiuksia yrittäjyyskasvatuksen kehittämiseen ja toteuttamiseen omassa työssä. YES Pohjanmaa tarjoaa paikallisesti seuraavia valmennuksia:

  • YES Infot sopivat muun muassa keskustelunavauksiksi opettajien kokouksiin. Niissä käydään läpi muun muassa yrittäjyyskasvatuksen perusperiaatteita ja hyväksi havaittuja käytäntöjä
  • YES Veso, YES Opevalmennus ja YES Reksivalmennus tähtäävät yrittäjyyskasvatuksen kehittämiseen omassa työssä. Ne järjestetään yhteistyössä yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijoiden ja osittain täydennyskoulutusta tarjoavien tahojen kanssa.
  • NY-ohjelmakoulutukset tutustuttavat Nuori Yrittäjyys ry:n opinto-ohjelmien käyttöön. Toimimme myös opettajien tukena ohjelman aikana. Lue lisää NY-aluepalveluista 

Räätälöimme suurin osa koulutuksista joten jos haluat koulutusta juuri Sinun koulullesi niin ota yhteyttä! YES järjestää myös kansallisia tapahtumia ja koulutuksia. Tietoa niistä löydät Valtakunnallisen YES ry:n tapahtumakalenterista sekä Facebook-sivulta.

Tukea opetussuunnitelman toteuttamiseen

Tarjoamme opettajille tukea koulujen opetussuunnitelman toteuttamiseen ja yrittäjyyskasvatuksen sisällyttämiseen osaksi koulujen toimintaa. Avuksi toteutuksiin YES kerää jatkuvasti hyväksi havaittuja yrittäjyyskasvatuksen käytäntöjä ja kokoaa niistä materiaaleja ja toimintamalleja opetushenkilöstön käyttöön. Tavoitteenamme on, että opetussuunnitelman tavoitteet yrittäjyyskasvatuksesta toteutuvat ja tulevat osaksi opetusta. Materiaaleissa näkyy, miten opetussuunnitelmien tavoitteet ja sisällöt ovat eri kouluasteilla toteutuneet.

Materiaalit

YES toimii jakelukanavana erilaisille yrittäjyyskasvatuksen toteuttamismalleille ja materiaaleille. Painettuja materiaaleja voit kysyä meiltä – kauttamme saat YES:n sekä muiden toimijoiden tuottamia opetushenkilöille suunnattuja yrittäjyyskasvatuksen materiaaleja. Tutustu materiaaleihin.

Koulu-yritysyhteistyö

Koulun ja työelämän yhteistyöllä nuoret saavat realistisen käsityksen työelämästä ja yrittäjyydestä ja tutustuvat lähialueen elinkeinoelämään. Annamme tukea koulu-yritysyhteistyöhön niin opettajalle kuin yrittäjällekin. Tarjoamme verkostoja ja toimintamalleja, joilla pääset luomaan uusia kontakteja ja ideoimaan yhteistyötä. Tutustu kaikille kouluasteille sopiville toimintamalleihimme.

Teemme yhteistyötä Pohjanmaan Yrityskummien  ja Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien kanssa.

Opettajien kokouksia voi esim. järjestää eri alojen yrityksissä ja näin luoda hyödyllisiä kontakteja yritysmaailmaan. Onko sinulla toiveita tai ideoita? Ota yhteyttä niin toteutamme ne yhdessä!

Nuori yrittäjyys -aluepalvelut

YES Pohjanmaa toimii yhteistyössä Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) kanssa. NY Yrittäjyyskasvatuksen polku- ohjelmiin eri kouluasteilla voit tutustua täällä.

NY:n ja YES:n yhteistyön avulla NY:n ohjelmia tukevaa koulutusta ja neuvontaa on saatavilla NY-ohjelmien käyttöönotossa, verkostoitumisessa yritysten kanssa. YES järjestää myös NY-aluemessuja ja muita tapahtumia.

Järjestämme NY-ohjelmakoulutuksia toiveiden mukaan joten ota yhteyttä!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Print this page
YES rakentaa tulevaisuutta, jossa jokaisella nuorella
on mahdollisuus yrittäjyyskasvatukseen.
css.php